Antologiprojektet

Tanken är att vi gör en antologi om dissociation varje år, tills pengarna eller kraften är slut. Den första antologin är här nu: Splittrade själar.

Välj något i menyn eller scrolla ner för att få mer info om projektet.

Köp böcker

För att beställa Splittrade själar direkt från mig/från projektet så skickar du ett mail till antologiprojektet@gmail.com.
Skriv hur många exemplar du vill köpa + din adress.

Efter det skickar jag böckerna till dig och det skickas en faktura till dig via mail. Det kan ta några dagar innan du får den. Fakturan skapas via Frilans Finans och går att betala på vanligt sätt eller via Swish. Den ska betalas inom 30 dagar.
En vän hjälper mig med fakturorna, så det står inte mitt namn på dem.


PRISER:
Varje bok kostar 165 kr.

Porto tillkommer enligt följande:
 • 1-3 böcker: 65 kronor
  (skickas med postens spårbara Skicka lätt)
 • 4-6 böcker: 95 kronor
  (skickas med postens spårbara Skicka lätt)
 • 7-9 böcker: 114 kronor
  (skickas med Schenker)
 • 10-15 böcker: 121 kronor
  (skickas med Schenker)
 • Fler böcker: följer Schenkers prislista för frakt
Vill du hellre att böckerna ska skickas på annat sätt (tex med posten istället för Schenker) går det bra, men du får betala för eventuell prisskillnad.


ANDRA SÄTT DU KAN KÖPA BOKEN
OBS att projektet tjänar mest pengar om du köper böcker direkt från mig/projektet.

 • BoD.se/bokshop – billigaste stället om du inte vill köpa direkt från projektet. Här går det även att köpa e-boken när den kommer.
 • Olika nätbokhandlar – för att hitta billigaste priset kan du använda bokfynd.nu. Där kan du även hitta försäljningsställen och prisuppgifter för e-boken när den kommer.
 • Internationellt – För köp till andra länder än Sverige kan du beställa från projektet (enligt ovan, men portokostnaden blir högre), från BoD.se/bokshop eller så kan du köpa antologin till exempel på Book Depository eller Amazon.
LÅNA BOKEN PÅ BIBLIOTEK
För enkel översikt över vilka bibliotek som har Splittrade själar kan du besöka Libris katalog. Har inte just ditt bibliotek boken kan du beställa den som fjärrlån.

Den första antologin: Splittrade själar


Baksidestext:
Splittrade själar är en antologi med texter och bilder av människor som själva upplevt dissociation, ofta på grund av svåra eller upprepade trauman. Texterna är skapade utifrån tre olika teman: orsaker till dissociation, vardag med dissociation och erfarenheter av vård och myndigheter.

Trots att många lever med, kämpar med och behöver förståelse för de dissociativa tillstånd de befinner sig i är kunskapen om vad dissociation kan vara fortfarande dålig. Det kan se ut på många olika sätt och innebära allt från overklighetskänslor till att man lever med era olika delar eller personligheter inuti. Med den här boken hoppas vi öka förståelsen för olika former av dissociation.

Här får du chansen att möta människor som berättar om hur det kan vara att uppleva dissociation, utan att det tolkas eller filtreras genom någon annans perspektiv. Kanske är det första gången en bok av det här slaget skapats i Sverige, eftersom den svenska litteraturen om dissociation hitintills framför allt skrivits av behandlare och varit tänkt att läsas av andra behandlare.

Det här är en bok av dissociativa, för alla som vill veta hur dissociation kan vara. En bok med värdefulla och starka texter för dig som själv dissocierar, har någon i din närhet som gör det, som jobbar med dissociativa, eller som bara vill lära dig mer om dissociation.

Splittrade själar gavs ut i maj 2019.

Nästa antologi

Arbetet med nästa antologi påbörjas under hösten 2019.

För att hålla koll på vad som händer och för att kunna delta i omröstningar om vad boken ska ha för tema o. dyl: följ projektet på Instagram eller Facebook.

Deadline

Deadline för nästa antologi är 15 januari 2020.

Första dag det är möjligt att skicka in bidrag blir förmodligen 15 september 2019, men håll koll här på hemsidan eller på sociala medier för ett definitivt datum.
Projektet finns på på Instagram och Facebook.

Vad är antologiprojektet?

Antologiprojektet finns till för att människor som upplever eller har upplevt dissociation ska kunna dela med sig av sina upplevelser. Anledningen till att det känns som ett angeläget projekt är att kunskapen om dissociation fortfarande är begränsad. I en antologi kan berättelser från många olika personer rymmas, och genom det kan olika perspektiv och upplevelser finnas sida vid sida. På det sättet blir det möjligt att visa hur olika det kan vara att uppleva dissociation, bilden av dissociation kan breddas och kunskapen kan öka.

Vad får du?

Du som bidrar med en text eller bild till en antologi får vara med i tryckt bok. Du får ett gratis exemplar av boken och möjlighet att fram till nyår det år antologin ges ut köpa exemplar till ett nedsatt pris. Dessa exemplar kan du sälja om du vill och på det sättet har du möjlighet att tjäna lite pengar på antologin.

Det känns viktigt att alla som deltar får någon form av arvode, men eftersom antologiprojektets budget just nu är begränsad kan du bara få ett presentkort värt 200 kronor. (Blir ekonomin bättre kommer deltagare få mer.) Du kan välja mellan dessa presentkort:

För att du ska kunna få ett presentkort behöver jag få ditt personnummer eftersom jag har plikt att lämna kontrolluppgifter till Skatteverket. Förutom detta kan du vara helt anonym som deltagare.

Vill du skicka in en text till antologin?

Information inför nästa antologi kommer här i början av hösten 2019.

Vill du skicka in en bild till antologin?

Information inför nästa antologi kommer här i början av hösten 2019.

Insamlingar

Projektet finansieras till viss del via bokförsäljning och till viss del genom olika insamlingar. Insamlingarna kan antingen ske genom Swish eller via Kickstarter.

Du håller lättast reda på när de olika insamlingarna är genom att följa projektet på Instagram eller Facebook.

Vill du veta mer om hur Kickstarter fungerar, titta gärna i deras help center.

Bli sponsor

Vi kommer förmodligen inte ha sponsorer i nästa antologi.

Julmarknad och vårmarknad

Som ett led i att samla in pengar till projektet har det ordnats en julmarknad och en vårmarknad. Marknaderna har skett på Instagram (och inläggen har delats på Facebook). Den som vill bidra kan antingen sälja saker eller välja att köpa något av det som säljs. Fokus är på hantverk, återbruk och second hand, men det är ok att sälja lite av varje.

Inlägg från marknaderna går att hitta under hashtag #dissociativjulmarknad och #dissociativvårmarknad

För att se om/när det kommer ordnas marknader igen är det lättaste sättet att följa projektet på Instagram eller Facebook.

ECPAT

Med antologin kan vi sprida berättelser om hur det kan vara att på olika sätt leva med dissociation. Det är ett viktigt bidrag till att öka förståelsen och genom det öka chanserna till exempel till ett bättre bemötande av traumatiserade och andra dissociativa.

För att boken ännu mer ska kunna bidra till förändring kommer 5 kr från varje såld bok skänkas till ECPAT Sverige. ECPAT gör ett väldigt viktigt arbete mot barnsexhandel, framför allt genom förebyggande arbete. Mer info om deras arbete går att läsa på ecpat.se, där det också går att hitta rapporter, böcker och annat material ECPAT Sverige skapat.

Pengarna från böcker som säljs under 2019 kommer betalas in till ECPAT som en klumpsumma i slutet av året. Efter det kommer 5 kr per bok betalas in kontinuerligt varje gång utbetalningar av arvode för boken sker.

Linnéa som är projektledare kommer göra inbetalningarna via sitt konto och postar ett inlägg på sociala medier när det sker, så det är möjligt att följa hur mycket som betalas in till ECPAT.

Om du vill stödja ECPAT mer så går det alltid att ge ett bidrag direkt till dem, eller bli månadsgivare. Mer information finns på deras hemsida ecpat.se

Vem står bakom projektet?

Jag som driver det här projektet heter Linnéa Regnlund. Jag har egna erfarenheter av dissociation, har bloggat om det och skrivit ett par böcker om det. Mer info om mig finns på regnlund.se Det här projektet jobbar jag helt ideellt med.

Jag har valt att skapa och driva projektet på egen hand trots att det finns fördelar med att göra det tillsammans, framför allt om man startar en förening. Fördelen med att jag gör det ensam är att det då är möjligt att det blir av. Som mitt liv och min kraft är nu skulle jag inte klara att styra upp och hålla liv i en förening och det fungerar inte att arbeta i grupp om allt måste anpassas efter just mig för att jag är för sjuk för att vara med annars.

Det kanske låter orimligt att det är lättare att ta hand om det mesta själv istället, att det skulle vara lättare att orka. Men ibland är det så.

Förhoppningsvis kommer det en antologi per år under ett tag framöver, men det är svårt att veta särskilt mycket om framtiden, så vi får se. Jag tar en liten bit i taget.

Hjälp till

Även om jag styr upp, är ansvarig och tar hand om projektet på egen hand finns det ingen chans att det ska gå om allt helt och hållet hänger på mig. Jag behöver hjälp. Det kan vara till exempel att läsa igenom texter innan de ska läggas in i boken, att kontakta eventuella sponsorer eller sprida info om att projektet finns.

Det ser lite olika vad som i stunden behöver göras, allt är inte särskilt stora saker och det mesta är inte något du behöver binda upp dig för. När det finns något jag behöver hjälp med brukar jag lägga upp ett inlägg på Instagram om det (och dela det på Facebook). Vill du hjälpa till är det lättaste om du håller ett öga på inläggen där och säger till när det dyker upp något du kan tänka dig att göra. Orkar du inte med sociala medier går det bra att istället maila mig på antologiprojektet@gmail.com och fråga vad som finns att göra.

Projektet finns på Instagram och Facebook.

Material

Här hittar du material som går att ladda ner och använda för att sprida info om projektet.

Kontakt

antologiprojektet@gmail.com

FAQ

 • Är det ok att vara anonym?
  Ja. Du kan vara anonym i boken, du kan vara anonym i kontakten med mig och du kan använda en anonym e-postadress.

 • Måste man själv ha upplevt dissociation?
  Ja. Du måste ha egna upplevelser av dissociation. Behandlar- och anhörigperspektiv är också viktiga, men de här böckerna är inte för deras berättelser.

 • Måste det vara traumarelaterad dissociation?
  Nej, så länge din text eller bild passar till bokens tema är berättelser om alla sorters dissociation ok.

 • Måste det vara dissociation av typen så man är flera delar inuti?
  Nej, så länge din text eller bild passar till bokens tema är berättelser om alla sorters dissociation ok.

 • Jag har dissocierat tidigare, men gör det inte längre, kan jag vara med?
  Ja, det är helt ok.

 • Jag har dissociation som en del av en annan problematik, kan jag vara med?
  Ja, det är helt ok så länge texten eller bilden i första hand handlar om dissociationen. Är du osäker kan du kontakta mig på antologiprojektet@gmail.com

 • Jag har ingen dissociativ diagnos, men är rätt säker på att jag dissocierar, kan jag vara med?
  Ja, det går bra.

 • Jag är osäker på om jag dissocierar, kan du hjälpa mig att avgöra om det är vad det handlar om?
  Nej, det kan jag tyvärr inte.

 • Vad är egentligen dissociation?
  Här är en text som jag skrivit där jag försöker förklara det:
  regnlund.se/regnlund-dissociation.pdf

 • Är det ok med texter som har triggande innehåll?
  Ja, det är ok. Det kan hända att jag sätter en triggervarning på texten så att den som läser har möjlighet att välja bort den vid behov.

 • Är det ok med bilder som kan vara triggande?
  I viss mån är det ok, men eftersom det är svårare att välja bort att se en bild än att läsa en text kan alltför triggande bilder behöva väljas bort. Får jag in en bild som jag anser inte kan vara med kommer jag kontakta upphovspersonen så att hen kan skicka in en annan bild istället.

 • Vem är det som har hand om det här projektet?
  Jag heter Linnéa Regnlund och tar hand om att styra upp det mesta som behöver göras. Jag har inte möjlighet att göra allt själv, så jag tar emot hjälp från olika människor i olika delar av processen. Vill du hjälpa till kan du läsa mer här.

 • Tjänar du en massa pengar på det här?
  Nej, jag jobbar ideellt med projektet.

 • Vad händer med de pengar projektet får in?
  De går till att finansiera nästa antologi. Blir inkomsten bra kommer arvodet höjas så de som är med kan få mer än ett presentkort värt 200 kronor.

  Om projektet behöver avslutas och det då finns pengar kvar kommer pengarna skänkas till ECPAT.


Har du fler frågor? Maila gärna till: antologiprojektet@gmail.com