Böcker med böner

De här böckerna går att beställa direkt från Publit. Böckerna finns också att beställa i vanliga nätbokhandlar, och de finns hos en del bibliotek.

Jag brukar inte ha exemplar av de här böckerna hemma, men det händer att jag har det, så det kan vara värt att kolla i min webbshop.

De finns tyvärr inte som e-böcker.

Böner?

Det började med att jag hade Svenska kyrkans stafettkonto en vecka. Sen insåg jag att det är rätt skönt att dela böner med andra. Att nåt händer där, i ett möte som blir. I ord som skrivs ner, lämnas öppet, till vem som helst eller ingen.

Det som händer är något annat än det som blir när jag bara ber själv, eller när man ber tillsammans i andra sammanhang, men också detta har blivit viktigt för mig.

Jag har samlat texter från instagramkontot i fyra olika böcker, som tillsammans fyller ett helt år med tankar och böner. Bönerna är skrivna så de både kan passa att be ensam och att be tillsammans, till exempel i en gudstjänst.

De finns också kvar på kontot, men det kan krävas lite scrollning för att hitta dem. Kontot finns här: instagram.com/linnearegnlund

Du som finns – Böner och tankar i vintern
Den här boken sträcker sig från december till februari, även om många av texterna passar att använda när som helst.

Det finns en särskild del i boken för advent och jul.

Tack för katten – Böner och tankar i våren
Det här är den andra boken i serien, och den sträcker sig från mars till maj, även om många av texterna passar att använda när som helst.

Det finns en särskild del i boken för påsken.

Låt mig falla in i dig – Böner och tankar i sommaren
Den tredje boken i serien sträcker sig från juni till augusti, även om många av texterna passar att använda när som helst.

Var hos oss – Böner och tankar i hösten
Den fjärde och sista boken i serien sträcker sig från september till november, även om många av texterna passar att använda när som helst.