Mina böcker

Genom åren har det blivit en del böcker. På den här sidan kan du läsa lite mer om dem! Vill du istället ha info om var du köper dem hittar du det här:
Oftast känns det bara liksom för litet att vara jag, 2023

Det här är en bok om att leva med sjukdom, och att trots allt försöka hitta en plats i världen. Det är också en bok om att leva i tro. Det handlar om hur sjukdomen kan stå i vägen för saker, men hur det faktiskt kan vara mer begränsande när det är samhällets normer och andra människor som skapar hinder.

Boken är skriven som böner och tankar riktade till Gud, eftersom det var ett tilltal som behövdes. Att vända sig till Gud gör att man trots allt inte står helt ensam med sina tankar och känslor.

Oftast känns det bara liksom för litet att vara jag är en personlig berättelse om ett sökande efter plats och mening, som kan passa även den läsare som inte är troende. För den som tror och letar efter en bok med böner finns det en del som är mer allmänt formulerade. Det finns också en möjlighet att känna igen sig, framför allt i egna tider av sökande och sjukdom, och inte minst under perioder när myndigheter gör livet svårare.
En kokbok, 2020

Verkligheten är inte allt som finns - Vegetarisk trollkarlsmat och magiska bakverk för Potterheads och alla som bara behöver en paus.

Boken innehåller kakor, godis, drycker, bröd och mat, allt inspirerat av Harry Potters värld. Allt är dessutom vegetariskt (och en hel del är veganskt).

*

"Är verkligheten lite för mycket och är allt för stort just nu? Går alla världens katastrofer in under huden på dig och gör de att livet blir för tungt?

Det är okej att ta en paus. Från verkligheten också. Det finns någon annanstans dit du kan gå. En dörr dit finns i ditt kök. Kom, vi går dit tillsammans."

Kokboken går inte längre att köpa.

Fyra böcker med böner, 2018-2019

Det började med att jag hade Svenska kyrkans stafettkonto en vecka. Sen insåg jag att det är rätt skönt att dela böner med andra. Att nåt händer där, i ett möte som blir. I ord som skrivs ner, lämnas öppet, till vem som helst eller ingen. Så jag skapade ett eget konto med böner. Bönerna finns kvar där, men det kan krävas lite scrollning för att hitta dem. Kontot finns här: instagram.com/linnearegnlund

Jag samlade de texter från instagramkontot som jag tyckte bäst om i fyra olika böcker, som tillsammans fyller ett helt år med tankar och böner. Bönerna är skrivna så de både kan passa att be ensam och att be tillsammans, till exempel i en gudstjänst.


Du som finns – Böner och tankar i vintern
Den här boken sträcker sig från december till februari, även om många av texterna passar att använda när som helst. Det finns en särskild del i boken för advent och jul.


Tack för katten – Böner och tankar i våren
Det här är den andra boken i serien, och den sträcker sig från mars till maj, även om många av texterna passar att använda när som helst. Det finns en särskild del i boken för påsken.


Låt mig falla in i dig – Böner och tankar i sommaren
Den tredje boken i serien sträcker sig från juni till augusti, även om många av texterna passar att använda när som helst.


Var hos oss – Böner och tankar i hösten
Den fjärde och sista boken i serien sträcker sig från september till november, även om många av texterna passar att använda när som helst.

Till dig som är liten och finns inuti,
2014 och 2018

Till dig som är liten och finns inuti
Boken vänder sig främst till människor med komplex PTSD eller dissociativa störningar, men delar av boken fungerar också för den som på ett annat sätt har ett inre barn som behöver tas om hand. Kanske kan boken även vara till hjälp för den som lever nära eller jobbar med människor som har små delar inuti.

*
"Den här boken är till dig. Du som är liten och finns inuti. Du som är skadad, förvirrad, övergiven, eller som bara behöver något, någon. Som inte vill vara lika ensam mer.

Här finns tröst, stöd och oensamhet. Och en hel del försök att förklara sånt som är svårt att förstå, sånt som brukar trassla ihop sig till obegriplighet."


Till dig som är liten och finns inuti – breven från bloggen
Mellan 2016 och 2017 hade jag en blogg på Vårdguiden 1177.se där jag skrev om trauma och dissociation, och där postade jag varje vecka ett brev till de som är små och finns inuti. I boken har de breven samlats.

På bloggen brukade jag posta inläggen tillsammans med något foto, för det mesta handlade det om något som skulle göra att det kändes tryggt och snällt. Fotona har inte följt med till boken, men det kändes viktigt med bilder, så jag skapade en liten figur som heter Rutger. Rutger finns med i hela boken, och jag hoppas att också han ska kunna ge något av trygghet och känslan av att boken vänder sig till de som är små.


Punkter av ljus, 2016

Punkter av ljus skildrar depersonalisering, upplevelsen av att vara overklig och främmande för sig själv. Det är poesi som rör vid teman som det ondas konsekvenser, osynliggörande, utplåning och kamp för att bli verklig och del av världen igen.

*
"Jag vill säga: jag skrev det mesta för flera år sen. Det är bättre nu. Det är ju sant. Och det finns alltid andra som befinner sig mitt i det svåra. Det är inte över. Det tar aldrig slut. Kanske är det svåraste just det. Det verkar som att det aldrig tar slut.

Att inte finnas, att förvandlas till ingen.
Jag vill säga: det var såhär.
Men det var ingenting. Det var tomhet.
Att ta ett steg ut ur det jag var och
aldrig helt komma tillbaka."