Verkligheten är inte allt som finns

– Vegetarisk trollkarlsmat och magiska bakverk för Potterheads och alla som bara behöver en paus


I den här boken hittar du recept för kakor, godis, drycker, bröd och mat, allt inspirerat av trollkarlsvärlden. Allt är dessutom vegetariskt (och en hel del är veganskt). Det är inte en bok för barn, men mycket kan gå att göra tillsammans med barn, om de och du känner för det.

Jag som gjort boken är inte kock eller bagare, jag är inte fotograf och har inte ens en riktig kamera. Jag är för sjuk för att kunna ordna snygga fotosessioner där mat och bakverk får kompletteras med snygga miljöer och dukningar. Jag är amatör. Kanske inte ens ett Potterhead. Ändå ville jag göra en bok.

Jag ville göra den här boken för att jag ville säga: ”Är verkligheten lite för mycket och är allt för stort just nu? Går alla världens katastrofer in under huden på dig och gör de att livet blir för tungt?”

Jag ville säga: ”Det är okej att ta en paus. Från verkligheten också. Det finns någon annanstans dit du kan gå. En dörr dit finns i ditt kök. Kom, vi går dit tillsammans.”


En del av recepten finns också i en instagram-adventskalender som finns här:
kontot @dursleyshouse.

En översikt över vilka recept som finns med i boken hittar du här. Där kan du också se vilka recept som är veganska, vilka som innehåller honung, mjölkprodukter, ägg eller något annat animaliskt, och också vilka recept som innehåller gluten.

KöpE-bok

Den här boken kommer finnas som e-bok, köp helst den via BoD.
Är det smidigare för dig går e-boken också att köpa i de vanliga nätbokhandlarna.