Till dig som är liten och finns inuti – Breven från bloggen

Bok med planerad utgivning andra halvan av 2018.

Det här är en bok som är en fortsättning på Till dig som är liten och finns inuti. Mellan 2016 och 2017 hade jag en blogg på Vårdguiden 1177.se där jag skrev om trauma och dissociation, och där postade jag varje vecka ett brev till de som är små och finns inuti. I den här boken är de breven samlade.

I Till dig som är liten och finns inuti försökte jag skriva det jag tyckte var viktigast att förklara och berätta, sånt som jag hade velat ha hjälp med när jag befann mig i bearbetningen. Den här boken är annorlunda eftersom den kommer från en blogg. Det är mer av relation, mellan mig och de (för det mesta) okända och tysta små delar som läste. Det är vardag blandat med förklaringar eller funderingar kring saker som är svåra, och också blandat med tips på böcker eller saker man kan pyssla.

På bloggen brukade jag posta inläggen tillsammans med något foto, för det mesta handlade det om något som skulle göra att det kändes tryggt och snällt. Fotona har inte följt med till boken, eftersom många av dem var tagna slarvigt och med mobilkamera, och eftersom en tryckt bok ställer andra krav på bildkvalitet än vad en blogg gör. Det kändes ändå viktigt med bilder, så jag skapade en liten figur som heter Rutger. Rutger finns med i hela boken, och jag hoppas att också han ska kunna ge något av trygghet och känslan av att boken vänder sig till de som är små.

Breven i boken är framför allt skrivna med tanke på människor som har komplex PTSD eller dissociativa störningar som gör att de är flera inuti, men mycket av innehållet kan också passa till människor som upplever att de har ett "inre barn".Kika i bokenKöpE-bok

Det finns en e-boksversion av boken. Den ska gå att köpa genom olika tjänster som säljer e-böcker, några av dem hittar du genom bokfynd.