Okategoriserade

Blir det en glad påsk? (Till dig som är liten och finns inuti)

Hej
Hur har du det idag? Jag hoppas att du har det bra. Hoppas att du ska få vara ledig från jobb eller skola eller vad du har för vardagsplikter i ditt liv och att det ska kännas skönt. Att solen värmer lite och att det ska kännas bra. Hoppas att det ska finnas människor du kan vara med om du vill och att du kan vara ensam om du hellre vill det.

Det är inte så lätt, med de här högtiderna. Inte lätt att tänka att man får göra vad man vill och strunta i resten. Inte lätt att strunta i allt som finns i ens huvud som säger att man måste göra på ett visst sätt, eller om det finns andra människor som säger det. Det blir lätt så med högtider. Att en massa gammalt eller en massa andra ska hålla på att bestämma.

Och så kan det ju vara svårt med ledigheten. Den kan bli till massor av plats för kaos och ensamhet och kamp. Inte något bra. Och högtidsdagar kan bära med sig minnen av andra högtidsdagar, andra påskar, när du kanske upplevde något hemskt. Nej, det är inte så lätt.

Så jag tänker lite extra på dig, nu i våren, när påsken kommer. Och hoppas lite extra att just dessa dagarna ska bli snälla mot dig, kännas bra, ska gå att fylla med något som passar just dig just nu. För jag tänker att varje gång man lyckas välja bort något som känns som måsten och plikt som brukar göra en illa och lyckas göra något annat istället, så lär man sig lite mer att man får lov att ha det bra. Och varje gång en särskilt laddad dag inte blir fylld av minnen och kaos utan något som känns ljust och mjukt, så blir man lite helare och kanske mindre rädd.

Man kan inte alltid bestämma, kanske inte ens ofta. Kommer minnen så går det inte att vägra, i alla fall inte för det mesta. Och ibland är det omöjligt att säga till andra människor att man inte vill fira påsken med dem och inte på deras sätt. Det är ok det med, saker tar tid och vissa saker fortsätter vara omöjliga. Det är så livet kan vara. Men det är ju inte det jag önskar. Det jag önskar dig är ljus och värme och sånt som känns mjukt mot huden, i hjärtat, i känslorna. Jag önskar dig de där stunderna av lugn och känslan av att det är en bra sak att finnas till. Önskar dig allt som känns bra för just dig. Och att du ska våga ta emot det och känna att det är ditt. Att det som är bra i livet också kan vara ditt, att livet också kan vara så.

Det önskar jag. Är det en glad påsk jag önskar dig då? Kanske. Eller en lugn. Eller bara att du ska få känna att du tycker om livet.

Värme /Linnéa

2 thoughts on “Blir det en glad påsk? (Till dig som är liten och finns inuti)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.