Till dig som är liten och finns inuti

Veckorna. (Till dig som är liten och finns inuti.)

Bilden kan innehålla: moln, himmel, utomhus och natur

Hej
Hur har du det idag? Jag har det ganska bra. Det var skönt med semester och det är skönt med sol. Det är konstigt. I början av våren tycker jag solen är så hemsk. Kall och skarp och som att den skär i mig. Sen rätt vad det är tycker jag jättemycket om den igen. Skönt att det gick över i alla fall, det som kändes hemskt.

Jag har varit och simmat idag. Det brukar jag göra på fredagar. Jag har insett att jag mår bättre av att göra saker särskilda dagar. Det blir lättare att planera så jag orkar då, om jag gör samma varje vecka så märker jag vad som blir för mycket. Men kanske ännu mer som att jag behöver att dagarna är olika. Inte bara en seg massa som sträcker ut sig i oändlighet. Utan som att början av veckan är en sak och slutet en annan.

På ett sätt har det varit viktigare när jag varit ännu sjukare och nästan inte orkat nåt alls. Allt har kunnat kännas suddigt då och som att det är svårt med tiden, att känna att den går eller hur snabbt den gör det. Det hjälpte mig då att ha nåt särskilt åtminstone när det blev helg. Som ett radioprogram jag brukade lyssna på när det var fredag. Tiden blev tydligare då. Och livet lite lättare av det. Kanske låter fånigt att det spelar så stor roll, men för mig har det gjort det. Och nu när jag jobbar lite så blir det viktigt på ett annat sätt. För att jag bara orkar jobba några timmar på en vecka och det är så lätt att hela tiden tänka på vad jag borde göra och tänka att jag kanske borde göra det nu. Om jag har bestämt i förväg vilka dagar som är lediga blir det lättare att låta dem bli det. Och det blir ännu lättare när jag orkar göra något annat. Så på fredagar så vilar jag mycket på förmiddagen, sen åker jag buss, simmar, åker buss igen. Och sen är jag hemma och tar det lugnt för då är jag trött. Och på lördagen brukar jag inte ha något alls jag måste göra eller tänker att jag borde. Om jag vill kan jag sova hela dagen, eller bara göra det som faller mig in. Det är skönt.

Och när jag haft några lediga dagar är det lättare att jobba igen, som att det blir bättre av att ha fått vara ledig. Och bättre att vara ledig när jag jobbat andra dagar, även om det är pyttelite. Men bäst det där, att det känns som veckor med början och slut. När en är slut kommer en ny. Kanske inte låter som så stor skillnad mot dagar, att det blir en i taget, men för mig är det dagarna som lätt bara flyter ut till en sån där formlös massa. För mig spelar det roll att göra skillnad på dem. Liksom ordna dem lite. På de sätt som går.

Vet inte om det är så för dig, att det spelar nån roll. Eller om det ens går att ordna dem. Ibland går det ju faktiskt inte. Ibland är allting bara en enda röra. Då får man försöka stå ut med det. Mitt liv är ganska ordnat nu. Fast denna veckan blev allt en dag fel. Så idag är det som om det var fredag och imorgon ska jag vara helt ledig. Kanske bara hemma med katten. Det blir lite konstigt när man flyttar på det, men ok ändå. Och det blir nog ändå annorlunda för att det är påsk sen. Jag får hitta rätt ordning sen när påsken varit. Jag tror det går bra.

Hoppas att ditt liv går ok, vad som än är i det. Hoppas du har sol eller något annat som känns snällt för dig.

Värme och hopp /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.