Till dig som är liten och finns inuti

Bebisbönen. (Till dig som är liten och finns inuti)

Hej
Hur har du det idag? Jag är jättetrött, mitt huvud känns som en sten. Så jag ska inte skriva mycket eller om nåt komplicerat. Men jag ville posta nåt som jag tycker om. Tänkte lite och sen kom jag på vad jag ville posta.

Jag köpte en planta för ett tag sen. Den heter kalatea eller påfågelblad, för den har ett särskilt mönster på bladen. Fast på engelska kallas den (och andra som är släkt med den) för prayerplant. Det betyder bönplanta. Och det är för att bladen rör på sig med ljuset, på kvällarna lyfter de sig emot varandra, man kan tänka att det är händer som hålls ihop till bön. Ok, man får ha ganska mycket fantasi, men man kan tänka det.

Kom på att jag skrev om den förut, det finns en bild på ett blad om du klickar här.

I vilket fall. Det var en ganska liten och aningen skruttig planta som åkte hit i ett brev med posten. Man vet aldrig om de klarar sig då. De flesta gör det, men inte alla. Och vissa tar lång tid på sig innan de gör nya blad, för de måste först göra en massa rötter. Det är ju bra, för de behöver ju rötterna, men man måste ha så mycket tålamod och vänta på nya blad för att se om den ska klara sig. Nu har min i alla fall gjort ett nytt blad som har växt långsamt och varit en rulle. Och nu äntligen börjar det rulla upp sig, bladet. Jag kallar det för bebisbönen, för att det är ett bebisblad hos prayerplant.

Bebisbönen-bladet tycker jag mycket om idag.

Hoppas det finns saker du tycker om också.
Värme /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.