Till dig som är liten och finns inuti

Nöjd. (Till dig som är liten och finns inuti)

Bilden kan innehålla: himmel, växt, träd, utomhus, natur och vatten

Hej

Hur har du det? Jag är trött, det behöver väl knappt sägas, jag är ju alltid trött. Fast det är ok med. För att jag fortfarande mår lite bättre än jag gjort i vinter och det är liksom alltid skönt att må bättre. Som att jag nästan glömmer tänka på hur dåligt jag mår då, jag märker mest de sakerna som fungerar nu som inte fungerat på länge.

Jag tycker om att vara ute och klappa på mjuka knoppar. Ibland känns det dumt för att knopparna är i någons trädgård och för att man inte får klappa på dem då. I alla fall tror jag inte att man får göra det, så jag vågar inte göra det. Kanske att det inte hade gjort nåt, kanske de skulle sagt ja om man frågat, men jag orkar ju inte fråga så fort jag ser en knopp.

Idag är jag lite nöjd av en annan anledning också. Inte bara för knoppar och för att må bättre. För min skrivare har strulat länge. Det blev svarta streck på allt jag skrev ut. Och jag fattade att jag måste göra nåt och det tog jättelång tid och sen mailade jag en kundtjänst och frågade och så fick jag ett mail med långa förklaringar på hur jag skulle städa i skrivaren.

Jag brukar inte skjuta upp saker särskilt mycket. Vissa har ju mycket problem med det, fast jag har egentligen inte det. Men en del saker är så tråkiga så jag aldrig orkar, bara vill slippa, bara inte gör dem. Som att städa inne i skrivaren. Fy vad tråkigt det är. Fast jag behövde ju göra det.

Idag behövde jag i alla fall inte orka nåt annat, så idag gjorde jag det. Och nu fungerar den som den ska. Och nu är det så väldigt skönt att det är gjort. Så nu känner jag mig nöjd. Det är bra. Jag tycker nöjdhet är väldigt skönt att känna.

Min katt är proffs på att vara nöjd. Det är som att hon tycker att hon borde få vara nöjd hela tiden och att det är taskigt av mig om jag inte till exempel kliar henne på magen eller ger henne godis. Som att det nöjda är det som borde vara normalt och hon kan vara sur om hon inte får det. Jag tycker nog mer att det nöjda är ovanligt, men skönt när det känns. Och blir inte så sur av att inte vara nöjd. Fast väldigt nöjd av att få vara nöjd ibland.

Hoppas du känner dig nöjd ibland också. Som att det får vara bra och belåtet ett stund, innan du måste orka nåt mer eller kämpa med nåt mer eller så. En liten oas av nöjt lugn, det önskar jag dig idag.

Värme och hopp
/Linnéa

Bilden kan innehålla: katt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.