Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. Mellandag.

Hej

Nu har julen varit. Hur känns det? Klarade du det? Saknar du den? Är du trött nu? 

Jag skriver detta i förväg, för jag behöver vila från datorn ett tag. Men jag ville säga hej ändå. Så jag vet inte hur min jul var, för den har inte varit än, när jag skriver. Och inte vet jag hur den här dagen är, den när du läser. Den har inte heller varit än.

Fast jag vet att jag brukar tycka att det kan vara både och. Skönt att det är över och lite synd samtidigt. Jag tycker om att ha en högtid, något att se fram emot, fixa till. Och blir trött av det.

Ibland är det ju värre än så med jul. Att behöva träffa dem som gjort eller gör illa, att inte bli sedd, att vara bland såna som inte bryr sig om en, att försöka göra så alla blir nöjda men ändå bli skälld på hela tiden. Sånt. Jag önskar att du slapp det. Och att mellandagarna får kännas lugna nu. Inte som dagar mellan hyfsat trygg vardag och ny vardag som också blir hyfsat trygg, utan liksom som lugn plats att vila på, få plats att finnas på.

Värme /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.