Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. December.

Hej
Hur har du det idag? Det har blivit december och advent nu, sen sist jag skrev. Känns det ok? Eller bara hemskt?

Jag tycker det är ganska ledsamt i år. Inte som det var förut. Jag får inte en massa flashbacks eller nåt annat sånt hemskt av att det är advent och jul. Men jag slutade fira på sätt som var dåliga för mig. Jag är fortfarande glad för det, jag behövde det. Fast det är som att det blivit för många år när jag varit för sjuk, så det blir liksom inget bra istället. Bara inte jättedåligt, för det är slut. Men inte så mycket istället för det, mest tomt och trött och sjukt. 

Jag är ledsen för det, för jag tycker egentligen om julen och advent mycket. Jag fick några år när jag kunde börja forma nåt som blev bra för mig. Fast sen blev jag sämre i kroppen. Och orkar mindre. Orkar inte vara med på nån annans firande, och orkar inte riktigt fixa något som känns bra för mig själv heller. Och då blir det liksom inget. Jag kan planera och tänka vad som kunde bli bra, men det behövs pengar och kraft ändå, för att det ska bli. Och jag har kanske inte tillräckligt av nåt av det.

Jag tycker det är svårt ibland. För att många berättar om hur de kämpar med det hemska och det jobbiga. Och det tycker jag är bra, för man kan känna sig mindre ensam då. Och en del berättar om hur de tog sig förbi det hemska och jobbiga och hur det kunde bli bra på ett nytt sätt, hur det gick att hitta. Det är också bra, jag tycker det känns viktigt för att man behöver bli påmind om att det går att nå något sånt. Något tryggt och fint och som känns bra för en. Fast jag tog mig förbi det hemska och sen.. jag vet inte. Jag är mest sjuk nu, inte av minnen och sånt. Det är kroppen. Men jag är ändå inte i det där att ha hittat det nya och fina. Jag är trygg i mig och kan tänka ut hur det skulle se ut. Men det räcker inte. Det blir mest tomrum ändå. För det gamla försvann och det går inte helt att räcka till nåt nytt.

Tycker det är svårt att formulera. Känns ledset idag i alla fall. Kanske blir det bättre sen. Innan jul. Eller nästa jul. Jag vet inte. Jag försöker göra det fint här hemma, tryggt på det sättet. Jag orkar inte städa, men jag gör lite julgodis och har såna saker jag tycker om. Jag virkade en Maria och en bebisjesus och de har fått en brasa nu. Det känns fint att ha, tycker jag. Som trygghet och värme.

Hoppas du har det lite bättre och att det som kan vara fint med advent kan nå dig och få vara fint för dig. Vad det än är. Kanske fina ljus eller adventskalendern eller nåt annat. Jag vill så gärna att du ska få ha det bra. Och jag. Jag vill att jag ska få ha det bra också. Egentligen är det konstigt, så var det inte förut. Men nu är det så. Och det blir ledsamt att det inte räcker med att känna så, att jag inte räcker till att ge mig det som gör att det blir bra.

/Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.