Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. Låta det bli helg.

Hej

Hur har du det idag? 

Jag är ganska trött och har varit sjukare än vanligt ganska länge nu. Det är svårt. Jag tappar rutiner och sånt jag brukar må lite bättre av och det är som att all tid bara flyter ihop till en oändlig tråkig gröt. 

Igår och idag har jag försökt fixa lite här hemma. Städat det värsta och tagit fram lite adventssaker. Och idag hade jag tvättid, medan jag väntade slog jag in några paket som ska vara till julen. Jag skickar de flesta av mina, så jag brukar vara färdig tidigt så jag slipper bli stressad. Det är ju inte så bråttom egentligen.

Det känns lite bra att fixa, städa och tvätta och liksom bli färdig. Så kan det få bli helg imorgon när det blir fredag och advent sen på söndagen. Jag behöver nog egentligen mer känslan av att det blir helg än att det ska bli advent. Som att bryta den där gröten av en massa jobbig tid att orka med. Att vissa veckodagar behöver få betyda något särskilt, kännas annorlunda. Jag funderar på att gå på bio imorgon om jag orkar. För då känns det ännu mer som helg. Jag vill se den nya som är lite från Harry Potter-världen fast från en annan tid. Jag har hört att det finns en nifflare som har bebisar i den. Jag tyckte så mycket om alla de konstiga djuren i den förra filmen. Nifflaren är den som hela tiden tar guld och såna saker som är värda mycket. Den är söt. Bebisarna måste vara jättesöta, tänker jag.

Fast kanske jag inte orkar, jag vet inte än. Men kanske. I vilket fall har jag städat och fint nu. Och en stjärna jag kan tända för att det blir advent. Det känns tryggt i mig. Det blir helg. Inte bara mer trött grötig likadan tid att orka med.

Värme och allt snällt
Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.