Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. När det blir lugnt igen.

Hej
Hur har du det idag? Jag har det sådär. Eller ganska dåligt. Men jag försöker tänka på att göra sånt som är bra och försöker bry mig om det som gör att det känns lite lättare. 

De håller på att bygga om så mycket här. Inne i mitt hus (fast inte hemma hos mig), på gatan, på torget, i simhallen, överallt känns det som. Jag blir så trött av det. Oväsen och avspärrningar, att gå omvägar och att behöva komma ihåg när vattnet ska vara avstängt och sånt. Jag längtar efter att de ska bli färdiga med allt. Att det ska bli lugnt igen.

De har hållit på att fixa med vattentornet som jag ser från mitt fönster. Det bor människor där också nuförtiden och egentligen stör det mig inte. Inte på det sättet att det väsnas här. Det är lite för långt bort, så det enda som varit är att jag sett byggnadsställningarna. Jag blir ändå så lättad när jag ser att de håller på att ta ner dem nu. För att det kommer finnas något fint att titta på igen, om jag bara tittar ut. När himlen nästan alltid är tungt grå och inte har några söta molntussar och när kastanjen tappat alla sina löv så är det inte så mycket annat fint utanför mitt fönster. Så det känns bra att det ska bli fint igen.

Och kanske att det mest känns bra för att det är en påminnelse om att det kommer bli färdigt. Det som väsnas inne i mitt hus också och det de håller på med på torget så jag måste gå omvägar och inte fattar var jag ska cykla. Allt kommer bli färdigt. Simhallen också. Det är som att jag nästan hunnit glömma det, för att de hållit på så mycket och så länge. Men det kommer ju bli lugnt igen.

Jag ville skriva det till dig för att jag tänker mycket på det idag. Tänker på vattentornet och att det snart är fint igen. Och kanske också för att det är så lätt att glömma att saker kommer ändras. Att det som är jobbigt som är precis nu inte kommer vara så alltid. Det kommer sluta. Det kommer bli annorlunda sen. Det kan vara helt omöjligt att klara att komma ihåg och kanske svårt att föreställa sig också. Ett vattentorn är ett vattentorn liksom, tar de ner byggnadsställningen så vet jag hur det kommer se ut. Det är mer komplicerat om det jobbiga är att någon är elak mot en. När kommer det sluta och hur kommer det bli då? Det är svårare att veta. Men jag tror verkligen på det där att det enda man kan veta är att saker ändras. Och jag tror och hoppas att det betyder att det kommer bli lugnt igen.

Värme och hopp
Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.