Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. När det är lite bättre.

Bilden kan innehålla: katt

Hej

Hur har du det idag? Jag är en tröttis, men det är lite bättre faktiskt. Det har varit rätt dåligt i rätt många veckor, det känns nästan konstigt då, när det blir bättre. Och skönt. Fast konstigt.

Tycker du det är svårt när det känns bra? Ibland kan det kännas så, som att det är förbjudet. Som att det är för nån annan. Jag känner inte det så ofta längre, som att det är fel att ha det bra, men förut när jag hade mycket ångest och mådde mycket dåligt tänkte jag så ofta dumma saker om mig. Som att jag inte var värd nåt eller som att jag inte borde få ha det bra. Som att man måste förtjäna det och att jag aldrig kunde förtjäna det vad jag än gjorde. Som att jag hade så många minuspoäng att det alltid var omöjligt.

Det är skönt att det inte är så längre. Nu mår jag mest kasst för att jag är så sjuk med trötthet och smärta, inte så mycket kaos och ångest. Jag vill att jag ska ha det bra alltid och tycker att jag borde få ha det bättre än såhär. Fast det räcker ju inte för att det ska bli bra. Det handlar inte om vilja när man är sjuk. Är man förkyld så kan man inte tänka ”jag vill slippa” och bli frisk. Det tar tid. Det är lite så med andra sjukdomar med. Att det kanske inte spelar så stor roll vad man tänker, att man kan vara sjuk ändå. 

Fast det spelar roll att jag tänker att jag får mår bra. För jag får inte ångest när nåt känns bättre då. Tänker inte att det är fel eller att jag borde straffas. Tänker inte att jag inte är värd. Jag blir glad bara. Det är skönt. Och så blir det lite lättare att orka vila med katten och att jag inte orkar så mycket, när jag mår bra och det går att orka saker andra delar av dagen. Det tycker jag är skönt.

Hur tänker du? Jag hoppas att du tycker att du får ha det bra. Att du inte blir arg på dig om du känner dig trygg eller lugn. Att du inte hatar dig om du är glad. Och jag hoppas att du har det bra. Det är väl aldrig bra hela tiden, men jag hoppas att du har det bra många stunder och att de stunderna känns som ljus i dig. Och jag hoppas att du känner att de kan vara dina.

Värme och allt snällt till dig
Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.