Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. I väntan på advent.

Hej

Hur har du det idag? Jag mår inte så bra. Mest har jag ont och är trött, så det är jobbigt att orka tänka och göra sånt med huvudet. Som att skriva. Det är därför det inte blir brev förrän sent idag. Det går lite bättre att göra saker som jag inte behöver tänka så mycket för att göra. Och mest om det känns som snälla saker. Jag åkte och tittade på julsaker i några affärer. Jag tycker det är tryggt. November tycker jag inte så mycket om egentligen, fast det är som att det inte gör så mycket eftersom jag får vänta på advent och förbereda. Köpa ljus och så. 

Jag köpte fint presentpapper idag. Eller julklappspapper. Fast det är inte så juligt. Mest grönt och med drakar och stjärnor eller grönt med påfågelfönster. Jag blev glad för det, att hitta dem och att de var fina.

Jag fick ett sånt ljus där det står olika siffror till advent med. Och fick ett paket med posten med typ världens största adventskalender. Det är en sån med en massa små böcker i. Fast jag ville mest ha den för att det är Emilia Dziubak som har gjort bilderna. Jag tycker så mycket om hennes bilder. Det finns några man kan titta på här och hon finns på facebook också. Varje gång hon postat någon bild på facebook blir jag glad. Och adventskalendern är jättefin! En massa små figurer och som att det händer en massa saker i bilden. Och det är dessutom två bilder, för det fick visst bara plats 12 böcker på en sida, så vissa dagar får man öppna en lucka på den ena sidan och vissa på den andra. Jag hade inte fattat det, så blev glad för att det kändes som att jag fick en extra bild.

Det känns som att jag ofta skriver om sånt jag köper som jag tycker om och som gör att det känns lite tryggare att finnas. Egentligen är det kanske dumt, för jag tycker inte att man måste köpa saker hela tiden. Och vet att man inte alltid har råd. Jag har ofta inte haft pengar till så mycket sånt som bara varit för att det är snällt. Kanske att det känns ännu viktigare därför att få köpa saker nu när jag kan. Fast egentligen går det bra att titta på hennes bilder i böcker från biblioteket eller på nätet med. Och att tänka ut små presenter till nån jag tycker om och göra dem är viktigare än ifall det finns drakar på pappret.

Fast det är som att köpa saker är lätt. Jag är så trött och har så ont och det är så mycket som inte blir för att jag inte orkar och inte kan. Det finns en massa saker jag skulle vilja göra, ställen jag skulle vilja åka till, människor jag skulle vilja träffa, sånt. Det blir inte. Det är för stort och svårt. Kanske det blir viktigt att få det som faktiskt är lätt, som faktiskt går. Som drakar på ett papper eller adventskalender med bilder av en av mina favoriter. Och kanske det lätta inte måste vara nåt med pengar alltid. Jag tittar mycket på film och är med min katt. Och tittar på olika pyssliga saker på pinterest. Sånt man kan göra själv. Kanske om man bara har lite papper eller garn eller så. Det spelar också roll. Ibland tittar jag på saker på nätet bara för att de är fina. Det gör också mig trygg.

Fast kanske är det bara att det känns tråkigt att varje vecka skriva att min katt har mjukaste pälsen och är den bästa i världen och gör livet bättre. Att det man köper är det nya, så då blir det lättare att berätta om det, för att det känns mer speciellt än sånt som alltid är. Som te och att komma ihåg att laga mat eller att ha rena lakan eller att klappa mig på armen när jag är ledsen.

Ja. Det tänker jag på idag. Lite huller om buller. Och tänker på att jag hoppas att du har det bra. 

Min pinterest är rörig för jag sparar massor av saker där och orkar inte ordna. Men här och här finns bilder jag tycker om att titta på bara, för att bilderna eller sakerna är så fina. Och här finns sånt som är juligt som jag antingen tycker om att titta på eller som jag tänker att jag vill göra nån gång. Tänkte ifall du också vill se. Fast kanske du är bättre på att hitta saker själv istället. Jag vet ju inte riktigt. Jag vet mest att jag vill att du ska ha det som är tryggt och bra för dig.

Värme /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.