Förklaringsförsök · Teorier · Trötthet

Trauma och trötthet: inledning

Nu innan jag skulle börja posta inlägg på bloggen igen gick jag och tänkte på vad som känns viktigt att skriva om. Det är såklart massor av saker som känns viktiga, men vad känns viktigast just nu, för mig?

Jag var egentligen mitt i ett berättande om integration när jag försvann pga sjukdom, och jag ska fortsätta det någon gång. Fast det känns som att jag behöver börja någon annanstans. Inte för att det är det mest logiska för läsare kanske, utan för det är vad jag mest behöver. Jag behöver skriva om tröttheten, eftersom den är så påtaglig och närvarande i mitt liv, och eftersom den än en gång fått mig nästan helt ur funktion. Och jag behöver skriva, eftersom det är så jag sorterar tankar och fakta. Så jag gör dem begripliga och får dem att handla om mig. Gör jag det till bloggen så kommer det bli av, och jag behöver att det blir av. Därför är det där jag kommer börja.

Innan jag sätter igång vill jag tipsa om det jag tidigare skrivit om, som handlar om trötthet. I en rad inlägg försökte jag beskriva olika typer av trötthet, och hur det kan vara att leva med den och försöka handskas med den. De inläggen finns här:

 

Och i några texter har jag skrivit mer personligt om trötthet, de texterna finns här:

 

Inga av de texterna handlar egentligen specifikt om trauma och trötthet (eller utmattning eller fatigue), man kan ju få de olika typerna av trötthet av olika orsaker. Det jag vill närma mig nu handlar om hur trötthet och trauma hänger ihop. Jag har varken tänkt färdigt än, läst särskilt många av de texter jag sparat länkar till i en mapp i min webbläsare, eller skrivit några av de inlägg som kommer följa. Så jag vet inte var det kommer landa. Om jag kommer lyckas förklara något, för mig själv eller för andra. Men jag vet att jag behöver försöka. Så jag börjar där.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.