Att vara flera inuti · På 1177.se

Relationerna inuti, att vara varandras vänner. Del 6 (högstadie).

Delarna jag var hittade sätt att finnas hos varandra och hjälpa varandra vidare. Det gick inte utan hjälp utifrån, och det gick långtifrån alltid. Fast när det gick var det väldigt bra och läkande. Ville berätta om det, och kände att det nog blir bäst förklarat med gamla texter. Dessa är från drygt ett år före integrationen. Vi hade kommit rätt långt då.

 

Högstadie skriver:

”mellanstadie. jag vet inte vad jag ska skriva. hon är liksom som en skugga. eller som om hon är lite genomskinlig. jag är rädd att hon ska bli helt genomskinlig och försvinna fast jag vet att folk inte gör det. det känns som om hon blir lite mindre genomskinlig om jag tittar på henne eller bryr mig om henne eller rör vid henne. fast det känns som om hon kanske ska gå sönder om man kramar henne. jag vill kunna göra henne levande liksom. tydlig. och inte så rädd. jag vet inte om jag kan. jag vet inte om jag kan nåt. fast jag tycker om när hon är med mig. tycker om att hålla i hennes hand. vill skydda henne från allt dumt. jag känner mig som om jag kanske kan när hon tittar på mig. hon tittar på mig som om hon tror att jag kan skydda. och som om jag är bra och tuff och som om jag vet en massa och hon önskar att hon var som jag. det känns fint för jag känner mig viktig. fast jag känner det som om jag inte vet nåt. jag kanske lurar henne. jag kanske ska säga till henne att jag bara är en bluff. fast jag vill inte. vill att hon ska va hos mig och bli lite verklig av att hålla min hand. kanske blir jag lite verklig av det med.

jag tycker om lilla. tycker om när hon kryper ihop hos mig och vill bli tröstad. att jag får vara trygg för henne, att hon inte är rädd. tycker om att tramsa och att hon tror på saker som jag säger och att man kan luras och skoja och berätta sagor och hitta på fantasivärldar som vi nästan tror är på riktigt (i alla fall hon). tycker om att hon vill att jag ska finnas men att stora tar ansvaret, att det inte är så mycket krav.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.