Att vara flera inuti · På 1177.se

Relationerna inuti, att vara varandras vänner. Del 5 (högstadie).

Delarna jag var hittade sätt att finnas hos varandra och hjälpa varandra vidare. Det gick inte utan hjälp utifrån, och det gick långtifrån alltid. Fast när det gick var det väldigt bra och läkande. Ville berätta om det, och kände att det nog blir bäst förklarat med gamla texter. Dessa är från drygt ett år före integrationen. Vi hade kommit rätt långt då.

 

Högstadie skriver:

”jag är högstadie. jag vet inte hur jag känner. det är som att jag tror att jag ska vara helt sönder och hata mig själv fast om jag känner efter så känns det inte så. det är som att det är tomt att inte hata mig. fast inte jobbigt tomt. mer som om nån tagit bort en sten som jag slipper bära på. det känns på nåt sätt som om allt blivit så allvarligt. inte hemskt. allvarligt. som om jag måste bry mig om en massa saker nu när jag inte bara vill dö. jag kan bli så rädd om jag har ont nånstans eller om jag inte fattar hur man ska lösa nåt som känns jobbigt eller om jag inte vet hur man ska säga saker till folk så att de förstår vad jag menar eller om jag inte vet om de förstått eller om allt blivit fel fast jag inte märkte det. det är som att allt spelar så stor roll. som om inget får bli fel eller glömt eller så. för att allt är så viktigt. det är skönt att det är så, att jag vill finnas och så. fast jag blir så trött. det känns som om jag inte alls vet hur man gör när man lever.

stora är rätt bra men jag vet inte riktigt vad jag vill. vad jag behöver liksom. jag vill att hon ska veta och så ge mig det fast hon vet inte heller. hon tar mig på allvar och visar att hon bryr sig och finns där och hon håller jättehårt i min hand ibland. det är skönt när hon gör det, hon kan trösta lilla då om hon vill, eller nåt annat. jag vet att hon ser mig och tycker jag är viktig. det är bra. fast jag känner mig ledsen, som om det är jobbigt att inte veta vad jag borde göra.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.