Att vara flera inuti · På 1177.se

Relationerna inuti, att vara varandras vänner. Del 1 (mellanstadie).

Delarna jag var hittade sätt att finnas hos varandra och hjälpa varandra vidare. Det gick inte utan hjälp utifrån, och det gick långtifrån alltid. Fast när det gick var det väldigt bra och läkande. Ville berätta om det, och kände att det nog blir bäst förklarat med gamla texter. Dessa är från drygt ett år före integrationen. Vi hade kommit rätt långt då.

 

Mellanstadie skriver:

”hej. jag är mellanstadie. stora sa att jag skulle skriva det först. jag känner mig liksom som om jag inte får tillhöra, inte får vara med. alltså inte att dom andra delarna är dumma mot mig men som att det är fel att vilja vara med, vilja att dom ska tycka om mig.

jag tycker om att vara hos stora. tycker om att ha hennes armar runt mig. kanske få ligga på hennes arm när jag ska sova eller sitta liksom så jag lutar ryggen mot hennes famn. hon säger såna ord som är som varma eldar i mig, som handlar om tyckom, och att jag är värd och sånt. när hon pratar vet jag att hon har rätt, jag vågar tro på det fast så fort hon slutar tror jag nåt annat. värdelösheten och äckligheten. att alla hatar mig egentligen. jag vill få krypa ihop hos stora. vill att hon ska pilla i mitt hår och vill få glömma det som är hemskt och vara i det snälla, trygga. jag vill kunna ha henne som mamma så som den lilla har fast jag kan inte. tror att det kommer ta sönder mig på nåt sätt. som om jag inte får lura mig att det varma snälla hos henne är det som är på riktigt. fast jag vet inte om det hemska är på riktigt heller men det känns säkrast att tänka att det är så tills jag VET att det snälla är på riktigt. att ingen bara kan rycka bort det och säga haha. hur vet man? hur gör man? jag vet ingenting. jag tror att stora är snäll. jag får gråta hos henne så mycket jag vill och hon kramas och tar mjuka täcken och snälla ord kring mig och är inte elak fast jag är ledsen. jag vill vara hos henne mest fast ibland vill jag inte för jag vill inte lura mig att det snälla är så som det ska va.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.