Att vara flera inuti · På 1177.se

Delarna jag var. Stora.

Delarna skrev presentationer av sig bara några veckor innan integrationen. Så när de skrev det hade de hunnit våga finnas och förstå sig på sig själva som delar så mycket de kunde, så mycket som det blev innan integrationen. Klistrar in det de skrev då, med några små ändringar för begriplighetens skull ibland bara.

Stora skriver:

”Jag är Stora, jag funkar som nånslags skal för de andra. Jag är den vuxna som måste hålla reda på allt, typ göra alla tråkiga saker som betala räkningar, prata med myndigheter o dyl. Jag finns ”framme”* i stort sett hela tiden, även om det kan bli att andra delar dominerar eller tar över helt känslomässigt.”

 

* Stora var nästan alltid närvarande och kunde se vad som hände även om det var någon av de andra delarna som gjorde nåt. Hon kunde ofta också gripa in om nåt gick överstyr. Inte alltid ta över, men åtminstone bromsa och förhindra det värsta.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.