Att vara flera inuti · Okategoriserade · På 1177.se

Delarna jag var. Sot.

Delarna skrev presentationer av sig bara några veckor innan integrationen. Så när de skrev det hade de hunnit våga finnas och förstå sig på sig själva som delar så mycket de kunde, så mycket som det blev innan integrationen. Klistrar in det de skrev då, med några små ändringar för begriplighetens skull ibland bara.

Sot skriver:

”Jag e Sot. Det e lite svårt o förklara vem jag är. Jag var liksom bara en dimma. Som om alla kunde ge sina hemskaste saker till mig så bäddade jag in det i en dimma så dom slapp veta att det fanns. Det var en snäll vit dimma. Jag vet inte om jag va en egen person liksom utan om jag bara var en dimma fast rätt vad det va så ville jag också finnas som en person. Jag tror det var för att STora höll på att dö av nåt som hade varit i dimman innan men som hon hade dragit upp från den. Och om jag kom ram o va en person kunde vi hjälpas åt liksom. För att jag kunde berätta det som hade hänt för det va inte så farligt för det hade ju inte hänt mig. Fast det e lite svårt o förklara. Men iaf så blev jag som en person då, eller delperson eller vad det heter. O så ville jag inte bara va i det som va hemskt. Inte bara va en dimma av ingenting. Så ville dom andra visa mig det som va snällt och sånt som e fint o så visade dom mig solrosor o jag ville jättegärna ha en sån för det va det finaste jag hade sett i hela världen och så fick jag ta med en hem. Och nu så tycker jag solrosor är bäst av allt som finns. Jag är inte framme så mycket nu fast ibland kommer jag fram när vi är ute o går eller så och jag håller alltid på att liksom spricka av allt det fina man kan se. Det e som att allt är helt nytt för mig och så vill jag spara det inne i min mage och så blir det så mycket som om det är en stor sol i magen som är tusen gånger större än jag. Fast jag går aldrig sönder men ibland måste vi vila lite från allt sen.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.