Att vara flera inuti · På 1177.se

Delarna jag var. Lilla.

Delarna skrev presentationer av sig bara några veckor innan integrationen. Så när de skrev det hade de hunnit våga finnas och förstå sig på sig själva som delar så mycket de kunde, så mycket som det blev innan integrationen. Klistrar in det de skrev då, med några små ändringar för begriplighetens skull ibland bara.

Lilla skriver (med Storas hjälp):

”ja e lilla. jag e kanske fem mest fast ibland e jag lite större o ibland bara som en myra o jag tycker om o hoppa i vattenpölar o att äta godis o sånt o kanske o titta på tecknade filmer även om den stora blir trött på dom.

jag tycker jättemycket om den som gjorde illa o tror jag ska trösta så hela världen kan bli snäll igen fast stora säger att jag inte kan o att jag har försökt hur mycket som helst o jag har det o jag vill inte att det ska hända sånt hemskt men ibland tror jag att jag ändå borde trösta så ska allt bli bra o så får ja dåligt samvete för jag inte ens försöker o jag tror att det ensamma som känns kanske e för att jag e dålig. fast det är skönt när jag får prata med [terapeuten] eller när stora e snäll för jag kan va trygg hos dom o jag kan tänka att dom har rätt o att jag får va det fast ibland blir jag osäker ändå för det e svårt fast mest e det bra. o jag tycker om att stora har sagt att hon vill va min mamma för jag våga fråga o hon sa ja. o hon sa inte att hon vill va det om jag e snäll eller glad eller nåt hon ville va det ändå även om jag e ledsen eller mår dåligt o jag tycker om o ha henne som mamma o stora säger aldrig att det e mitt fel om saker e dumma hon säger att dom inte fick va dumma va jag än gjorde. hon e snäll.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.