Att vara flera inuti · Förklaringsförsök · På 1177.se

Andra delar

Vad man har för olika delar inuti är väldigt olika. Hur många de är, vilken ålder de är och hur lika eller olika de är. Som jag skrev i något tidigare inlägg så var jag rätt få när jag var splittrad, och delarna hade många likheter, även om de var olika åldrar, fungerade på olika sätt, hade olika försvar och så.

För andra är det annorlunda. Delarna kan vara väldigt olika varandra, ha olika kön, någon del kan vara en kopia av en förövare, andra kan uppleva det som att deras utseende är helt annorlunda än det kroppen har (inte bara åldersmässigt då, utan tex annan hårfärg eller hudfärg).

Det är bättre att andra berättar själva hur det är eller varit för dem, jag ville bara skriva nåt lite kort om det. Hur olika det kan vara.

Jag brukar tänka på delar som ett system. Systemet består av alla, gruppen. Hur ens system är organiserat är också olika. Vi var så få, så vi hade inte så komplicerad organisation. De jag tänker på som delar kunde vara mer eller mindre långt ifrån varandra, och de jag tänkte på som skuggor hörde ihop med någon av delarna, och var mer eller mindre långt ifrån dem.

Inläst dokument

Försökte rita det nån gång för längesen, vet inte om det blev så bra. De blå ringarna är de som är skuggor/EP-delar, och kanske jag skulle ha ritat så det blev tydligare vilken del/ANP de hörde till. Samtidigt hade jag behövt rita delarna längre ifrån varandra då, och det hade inte heller blivit så bra. Jag antar att man får förlika sig med att modeller bara är modeller och förenklingar av verkligheten, och att det i förenklingen alltid kommer vara något som blir lite förvrängt liksom.

När man är fler delar kan man ha en mer avancerad organisation. Men ungefär såhär var det för mig.

De som jag ritat som gröna är lite egna. För att de mest var som funktioner, varken det jag tänkte som skuggor eller det jag tänkte som delar. Autopiloten kunde ta över saker från Stora, koppla bort alla känslor, läsa av vad som önskades av andra och uppfylla det, utan sånt som eftertanke eller känslomässiga reaktioner. Blev det reaktioner av det som hände så hamnade de hos Stora, det var hon som kunde känna och tänka kring det, fast det som hänt när autopiloten var framme var samtidigt avskilt från henne. Inte helt, men på avstånd, som att det hänt nån som var bredvid mig, även om jag visste att det var mig det hänt.

Sot är en egen historia, jag återkommer till henne i ett inlägg längre fram.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.