Att vara flera inuti · Förklaringsförsök · På 1177.se

Hur kan det vara att vara splittrad? (Ljus)

Gammal text, från 2009, någon månad innan integrationen. (Det är delen jag kallade Stora som skriver):

”Jag satt vid mitt öppna fönster en stund, solen sken på mig genom ett av de andra fönstren, och den kalla luften var liksom krispig och fyllde mina lungor. Jag satt invirad i snälla filtar och tyckte att livet var lite fint ändå. Trots att jag vaknat med jobbiga känslor och kaos efter dumma drömmar och onödiga tvivel. Så började det snöa. Först bara små små flingor som dansade runt, jag tänkte att kanske var det bara jag i hela världen som såg dem, och så kändes det som en fin hemlighet mellan mig och världen, som en present. Så blev flingorna lite större, lite fler, dansade lite vildare. Lilla blev helt lycklig och det var så fint med solen och flingorna och dansandet och det snöade in litegrann, och en flinga landade på min näsa och det var en sån där stund som egentligen är rätt vardaglig men som blev helt magisk för att jag var där. I stunden. I verkligheten. Utan nåt skydd mellan mig och luften och de dansande flingorna.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.