Till dig som är liten och finns inuti

Med ögon känsliga för grönt. (Till dig som är liten och finns inuti.)

Bilden kan innehålla: träd, växt, gräs, utomhus och natur

Hej
Hur har du det idag? Jag är trött och har gjort lite mer än jag orkar. Fast det är städat nu här hemma och jag har gjort det jobb jag tänkt göra den här veckan. Så det känns lugnt, att vara färdig liksom. Imorgon kommer storhandling av mat som de kör hem till mig. Jag blir så trygg av sånt. Mat och helg och att jag inte ens borde dammsuga, för det är redan gjort.

Jag funderar på att sluta skriva här för jag orkar liksom aldrig skriva nåt viktigt längre. Inte nåt där jag tänkt efter och försöker förklara nåt eller så. Jag vet inte om det spelar nån roll, detta jag skriver nu. Fast kanske gör det det ändå. Det är svårt att veta ibland.

Igår åkte jag iväg till en skog som är nära här. Precis i kanten av stan. Jag insåg hur mycket jag saknar det gröna. Hur lugn jag blir av det, hur mycket jag kan slappna av om jag får vara i grönt. Det är kanske konstigt, det är inte som att jag tycker att den färgen är så mycket finare än alla andra. Det handlar om nåt annat än finhet. Liksom lugn. Som att det går att andas om jag får vara i grönt. Där finns granar och på vissa ställen är det mossa över hela marken, så det är rätt grönt där, även om löven inte har slagit ut än och nog inte gör det på ett tag. Det var skönt att vara där, det var längesen jag var i grönt, hade den sortens lugn i mig.

Tänkte på en sång, en jag tycker om. Den handlar om en annan årstid, men den handlar om grönt. Jag avslutar med den. Och med att önska att du ska ha det bra. Att du ska hitta platser och saker som gör dig lugn, oavsett om det är för att de är gröna eller för att det är för något annat.

Värme /Linnéa

Bilden kan innehålla: växt, träd, utomhus och natur

2 thoughts on “Med ögon känsliga för grönt. (Till dig som är liten och finns inuti.)

  1. Det spelar roll det du skriver, även om du inte förklarar något utan som nu skriver om vad du gjort och dina tankar kring det.

    Grönt är väldigt bra för välbefinnandet. Jag minns när jag var i djungeln i Peru. Där fanns bara grönska och inget annat. Jag behövde inte använda mina glasögon som jag alltid måste annars, och jag sov dygnet runt, jag som då knappt sovit någonting på över tio år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.