Okategoriserade · Till dig som är liten och finns inuti

Snigelliv. (Till dig som är liten och finns inuti.)

Hej
Har ni vinter där du är? Vi har kanske lite, det beror på hur man räknar. Vissa dagar är det rimfrost så allt glittrar och i vattnet är det is. Och ibland är det kallt.

Känns det ok för dig, med vinter eller att det inte är så mycket vinter? Och hur har du det mitt i allt? För min del är det rätt lagom mycket vinter nu. Jag saknar inte snö och slipper gärna halka, och rimfrosten är jättefin. Isen också, fast den är i bitar.

Jag hoppas att du har det fint. Jag gör alltid det. Jag har sagt det så många gånger nu så om du brukar läsa här har du säkert blivit trött på mig. Men jag vill liksom det alltid, att du ska ha det bra. Att du ska få ha sånt som känns bra. Kanske snö om du tycker om det, eller slippa snö om det känns bättre. Och mest vill jag att du ska ha plats att finnas och att nån ska ta hand om dig när du behöver.

Jag tar hand om mig själv idag. Det har blivit lite för mycket den senaste veckan, så jag är ännu tröttare än vanligt. Idag är jag som en snigel, jättelångsam. Ibland känns det jobbigt tycker jag, för att allt tar så lång tid. Fast idag känns det bra. Liksom tryggt att det inte är bråttom med nåt och att jag inte måste nåt. Jag måste bara ta det så långsamt som jag behöver. Om det tar mig två timmar från att jag vaknar tills att jag orkar gå upp är det ok, och om jag sen mest orkar ligga och lyssna på bok är det också ok. Idag har det mest varit sånt. Slumra, vila, ligga med katten på magen, ligga i badet med jättemycket badskum. Kanske jag orkar gå på ett möte ikväll, mest för att det är skönt att träffa människor. Det är inte så långt eller jobbigt. Och bara på andra sidan vägen. Så kanske. Jag har inte bestämt mig än. Det är ok så. Jag får vara en trött snigel som tar hela dagen på mig för att bestämma mig och det får vara lika ok om jag går som om jag inte går. Idag känns det lugnt, livet som snigelmänniska. Det är skönt. Fast jag önskar såklart att jag var pigg, men om jag nu inte är det så känns det bättre att det är lugnt i det långsamma.

Ljus och hopp /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.