Till dig som är liten och finns inuti

Tycker du om att skriva eller rita? (Till dig som är liten och finns inuti.)

Hej
Hur har du det idag? Jag är trött. Det känns knappt som att jag behöver säga det längre, jag är ju det hela tiden. Förlåt att jag inte skrev igår, jag vill skriva på torsdagarna så du vet när det kommer ett nytt brev, men mitt huvud orkade inte med det.

Jag håller på att fixa med en bok där såna som är dissociativa får ha med texter eller bilder. Det är ett svårt ord, dissociativ, och det kan betyda typ tusen olika saker. Det kan betyda att man är flera inuti. Det är ganska roligt att fixa med det, tycker jag. Det finns inte precis såna böcker, i alla fall inte på svenska. Det känns bra att det ska finnas en nu i alla fall. Snart.

Om du tycker om att skriva eller rita får du vara med. Jag fattar om det är för läskigt eller så, dessutom har jag glömt säga det så nu är det inte så många dagar kvar. Jag måste ha det som ska vara med den 15 januari. Det är på tisdag.

Det som ska vara med i boken ska vara om tre olika saker. Man får själv välja vilket man vill skriva eller rita eller göra andra bilder om. Antingen ska det handla om varför man började dissociera. Alltså varför ni blev flera inuti. Eller så ska det handla om vardag med dissociation. Alltså hur det är att leva med de andra som finns inuti kroppen, hur det kan kännas när de bestämmer och man inte får leka när man vill till exempel, fast man är liten och behöver få göra det. Eller så kan det handla om vård och myndigheter. Alltså till exempel kan man berätta om hur det känns när man äntligen får finnas hos en terapeut eller hur det var när det fanns en massa som sa att man inte var på riktigt. Eller hur det känns att ta mediciner. Eller nåt annat som är om vård.

Det skulle vara roligt om du ville vara med. Fast du måste inte. Man måste inte orka eller våga eller vilja. Men jag vill säga att du får. För jag skulle bli glad av det, om du var med. Det är inte bara de vuxna som spelar roll. Du spelar också roll. Därför får du också vara med i boken.

Om du har någon vuxen som kan hjälpa dig kan ni kolla på den här hemsidan för att hitta mer information: regnlund.se/antologi

Annars kan du skriva eller göra en bild och skicka till mig på antologiprojektet@gmail.com så frågar jag det jag behöver veta och så ordnar det sig. Kanske det är för svårt att klara själv ändå, om du är väldigt liten. Så det är bäst om någon större inuti kan hjälpa till.

Tänk på att det inte är så mycket tid kvar bara. Så ifall du vill vara med måste det fixas nu nästan bums.

Hoppas dagarna är snälla mot dig och att livet inte är för bråkigt. Eller de andra inuti. De kan vara rätt bråkiga, jag vet det. Jag hoppas de kan vara lugna ett tag så du får ha det lugnt och lite tryggare.

Värme /Linnéa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.