Övrigt

Äsch och kaffe

Jag orkar inte riktigt med bloggen. Och idén att det ska vara betalda inlägg har fallit under tiden jag var sjukskriven och inte skrev alls. Nu har jag bidrag från Patreon som täcker ca ett halv inlägg i månaden. Jag är väldigt glad för att nån vill ge pengar, det är inte otacksamhet. Det bara är inte riktigt lönt. Idén faller. Och jag känner bara att jag inte orkar göra nåt åt det. Orkar inte försöka tjata ihop mer pengar, eller göra särskilt mycket för att bloggen ska bli mer spridd. För jag orkar inte hålla ihop tankarna tillräckligt för att skriva det jag vill och som kan bli intressant ändå. Så jag låter det falla nu. 

Det blir kanske rätt bra ändå. Nu i september och oktober har jag testat att bara vara sjukskriven 75%, testat att se vad jag orkar och vill göra. Det finns saker jag vet att jag vill skriva om här och jag vet att det kommer gånger när jag blir upprörd och vill skriva nåt pga det. Men det är inte prioriterat. Det är annat som känns både viktigare och roligare för mig nu. Annat jag hellre gör. Och jag hinner inte allt. Orkar inte allt. 25% är rätt lite tid ändå. Så nu får det bli såhär. Jag fortsätter att posta nåt till små delar på torsdagarna, tills vidare i alla fall, och med det andra får det bli när jag känner för det och ingen måste betala nåt för inläggen längre.

Det ramlade in lite pengar för varje månad även när jag inte skrev nåt och jag lovade att skriva inlägg för alla pengar jag fick in. Nu fanns det pengar kvar för lite mer än ett inlägg. Jag kommer skriva två inlägg eller mer, förr eller senare. Så känner att jag hållit det jag lovat. Och jag avlutar Patreon någon gång i veckan när jag orkar ta tag i det, så det med god marginal är avslutat innan några pengar för november dras.

Jag har öppnat ett konto hos ko-fi.com istället, så om nån känner att de vill bjuda mig på kaffe för att jag gör nåt bra går det bra att göra det genom den sidan. Fast jag lär köpa choklad eller te eller en pocket eller jag vet inte, nåt annat än kaffe eftersom jag inte dricker kaffe. Men symboliskt går det att bjuda mig på en kaffe om man känner för det. Och det går ju alltid att köpa mina böcker om man vill ge mig mer ekonomiskt stöd. Jag blir dessutom jätteglad och känner mig bra när nån köper mina böcker, så det är en bra idé för pepp. Tex går det att köpa min helt nya bok med breven från bloggen nu. Tex i min etsy-affär.

Ja. Såhär är det nu:

Jag har gjort en ny layout på bloggen, och hoppas länkar och kommentarsfält ska funka bra nu. Det var mest därför jag fixade med det.

Torsdagsinläggen till små delar blir kvar.

Söndagsinläggen försvinner.

Patreon-stödet försvinner.

Jag skriver nån gång ibland kanske, när jag känner för det och vill och orkar.

Det finns massor med gamla inlägg att läsa för den som inte redan läst allt, eller vill läsa det igen.

Det går att bjuda mig på kaffe. Fast jag kommer köpa nåt annat än kaffe.

Jag är jättetrött i huvudet och vet inte hur rörigt mitt inlägg idag är, men jag hoppas att det gick att förstå på ett ungefär i alla fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.