Till dig som är liten och finns inuti

Till dig som är liten och finns inuti. De som dött.

Hej

Hur har du det idag? Jag är trött som vanligt. Och trött på att vara det. Trött på att det enda jag vill och egentligen orkar är att vila, sova, titta på film, pyssla lite och vänta på att tiden ska gå. Någon dag är det skönt att ha det så, bara göra sånt lugnt, men till sist blir det ju jättetråkigt. Och ensamt också.

Igår var det halloween. Tror jag i alla fall. Jag firar inte det. På lördag är det alla helgons dag. Det brukar jag bry mig mer om. Inte fira precis, men tända ljus och tänka på de som dött som jag saknar. Jag tycker det är skönt att det finns en särskild dag för det. Och tycker det är skönt på nåt sätt att det är så många som tänker på det ledsna på samma dag. Låter det finnas. Om man åker till kyrkogården är det massor av tända ljus överallt. Jag tycker om det. Tycker om när man får vara ledsen och sakna. Ofta känns det som att man måste låtsas att allt är bra och att man är glad nästan hela tiden. Jag tycker man blir trött av det och som att det blir falskt med. Jag behöver få vara ledsen ibland också. Och glad ibland. Mest bara när det känns så, inte på bestämda dagar. Men eftersom det finns så många dagar när det är som att man måste vara glad eller i alla fall inte jätteledsen så tycker jag om att det finns en särskild dag för det ledsna. Som en påminnelse att det också är viktigt.

Känner du några som har dött? Orkar du tänka på dem eller gör det för ont? Med vissa kan det kännas som att man går sönder av att tänka på det, tycker jag. Att de inte finns mer. Att de försvann och att man inte ska träffas igen. Med andra kan det kännas lugnare. Som ibland när någon gammal har dött. Då kan man bli mycket ledsen men det kanske inte blir som en katastrof på det sättet, så man knappt orkar. Fast det beror ju på vem det var och vad den personen var för en. Det spelar såklart större roll än hur gamla de var.

Jag hoppas att du har det ok idag. Hur det än är med de döda, om du saknar någon mycket eller om det är lugnare. Och hur det än är med allt annat också. 

Värme och hopp
/Linnéa

Ps. Jag tänkte bygga om lite på bloggen, så ser det konstigt eller rörigt ut så håller jag nog på att fixa.

2 thoughts on “Till dig som är liten och finns inuti. De som dött.

  1. Jag tycker också om att det finns dagar – eller i alla fall en dag – när det är okej att vara ledsen. Årets övriga 364 måste man ju för det mesta låtsas att man inte är ledsen. För att andra ska stå ut.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.